انتخاب سرور مناسب هاستینگ
در این مطلب سعی داریم ضمن معرفی سرور هاستینگ، شما را با کانفیگ تعدادی از پرکاربردترین سرورهای هاستینگ در دیتاسنترهای سراسر جهان آشنا کنیم. با ما همراه باشید. امروزه استفاده از سایتهای اینترنتی به واسطه گستردگی اطلاعات و نیاز به بهروزرسانی دانش، به یکی از نیازهای اصلی ما تبدیل شده است. سازمانهای بزرگ یا شرکتهای کوچک و متوسط و حتی فروشگاهها برای ارتباط بدون وقفه با مشتریان و مخاطبان خود، از طراحان وبسایت، توسعهدهندگان و نیز برنامهنویسان کمک میگیرند و نیازهای خود را با ایشان مطرح میکنند تا در نهایت به خروجی موردنظر خود برسند. در حال حاضر و به خصوص در دو سال اخیر، آموزش مجازی و خدمات آنلاین در بستر وبسایتها ارائه میشوند. بدیهی است وقتی سایتها چنین نقش پر رنگی در تعامل با مشتریان دارد، باید برای بهینهسازی آن، انرژی و هزینه صرف شود. میزان هزینه و زمانی که برای بهینهسازی یک سایت در نظر گرفته میشود، تا حد زیادی به سختافزار و نیز پشتیبانی فنی آن بستگی دارد. این دو موارد تعیینکننده در هزینههای تأمین و نگهداری آن سایت هستند. کسبوکارهای اینترنتی برای پشتیبانی سایت خود، به یک سرور میزبان که به نام هاست (Hosting) شناخته میشود، نیاز دارند. هاستها در میان تمام سرورهای مورد استفاده، یکی از پرکاربردترین سرورها هستند.
آشنایی با سرور میزبان وب (Host)
فروشگاههای اینترنتی و شرکتهایی که چندان بزرگ نباشند، با توجه به حجم فایل خود معمولاً از هاست اشتراکی استفاده میکنند. هاست اشتراکی در حقیقت سروری است که به چند بخش کوچکتر تقسیم شده است و هر بخش در اختیار یک کسبوکار کوچک قرار میگیرد. این تقسیمبندی به کمک نرمافزارهای مخصوص انجام میشود. هر کدام از این بخشها یک هاست اشتراکی محسوب میشوند. در واقع هر سرور اختصاصی از چند هاست اشتراکی میزبانی میکند. توجه داشته باشید که هاست با سرور مجازی متفاوت است . سرور مجازی به صورت مستقل از منابع سختافزاری برخوردار است اما هاست اشتراکی از منابع به طور مشترک با سایر هاستهای سرور اختصاصی استفاده میکند. در نتیجه چنانچه یک هاست اشتراکی تحت فشار زیادی باشد، روی بقیه هاستها و به عبارتی وبسایتهای کسب و کارهای دیگر که توسط همان سرور اختصاصی میزبانی میشوند، تأثیر بگذارد و آنها را از کار بیندازد.
دستهبندی انواع هاست:
هاستها بر اساس ویژگیهای مختلف در دستهبندیهای متفاوتی جای میگیرند که در در اینجا به پر استفادهترین آنها میپردازیم.
دستهبندی بر اساس سیستمعامل:
- هاست لینوکس : انتخاب این هاست برای مواقعی که قصد راهاندازی سایت خود با زبان PHP داشته باشید، ایدهآل است.
- هاست ویندوزی : انتخاب این هاست برای مواقعی است که به عنوان مثال می خواهید وبسایت شما با زبان ASP راهاندازی شود.
هاستهای لینوکسی در میان سایتهای فارسی بسیار محبوب هستند. در این میان میتوان از هاست وردپرس به عنوان یکی ازکاربردیترین هاستهای لینوکسی نام برد که یک انتخاب عالی برای سایتهایی است که به کمک وردپرس طراحی شدهاند.
دستهبندی هاست براساس نوع کنترل پنل:
- هاست پلسک
- هاست سی پنل
- هاست دایرکت ادمین
منظور از کنترل پنل (Control Panel) فضایی است که برای بارگذاری سایت و نیز مدیریت فایلهای سیستمی در اختیار دارید. در ایران، هاست دایرکت ادمین و سی پنل با استقبال بیشتری روبهرو شدهاند. و به طور کلی سی پنل به دلیل رابط گرافیکی ساده و جذابی که دارد user friendly تر محسوب میشود و از قابلیت انعطاف و ارتقای بالاتری در مقایسه با دایرکت ادمین برخوردار است.
دستهبندی هاست بر اساس کشور میزبان:
میزبانی هاستهای ارائه شده به کاربران، برعهده سرورها و دیتاسنترهاست که میتوانند در داخل یا خارج از ایران باشند. هاستهای خارجی عموماً توسط دیتاسنترهای کشورهای فرانسه، آلمان و کانادا میزبانی میشوند و هاستهای ایرانی در مقایسه با هاستهای خارجی از قیمت بالاتری برخوردارند.
دستهبندی هاست بر اساس نوع سرور:
- هاست اشتراکی
- هاست ابری
پیش از این گفتیم که هاست اشتراکی، در حقیقت بخشی از سرور هاست در اختیار شما قرار میگیرد. اما هاست ابری برای تأمین منابع خود به یک سرور متکی نیست بلکه از سرورهای مختلفی منابع خود را دقیقا مشابه سرور مجازی ابری، دریافت میکند. بدیهی است در این شرایط هاست ابری، سرعت سایت شما را افزایش میدهد و علاوه بر آن امنیت بالا و نیز آمادگی بالا برای بازدید تعداد زیاد کاربر ارائه میدهد.
انتخاب سرور مناسب هاستینگ؛ هاست اختصاصی مناسب است یا هاست اشتراکی؟
برای اینکه به این سؤال پاسخ درستی داده شود لازم است نیازهای کسب و کاری خود را در نظر بگیرید. مثلا اگر یک شرکت کوچک هستید با حجم اطلاعات نه چندان زیاد که قصد راهاندازی سایت برای بار اول دارید، لازم نیست یک هاست اختصاصی داشته باشید. یک هاست اشتراکی نیز می تواند نیازهای شما را به طور کامل بر طرف نماید.
هاست اختصاصی در چه مواقعی لازم است ؟
در مواردی که در ادامه ذکر میکنیم لازم است به فکر خرید سرور اختصاصی برای کسب و کار خود باشید:
۱. زمانی که قصد دارید یک سایت بسیار بزرگ با اطلاعات زیاد راهاندازی کنید. مانند فروشگاههای اینترنتی بسیار بزرگ در سطح دیجی کالا!
۲. زمانی که قصد توسعه وبسایت خود را دارید و میخواهید جزئیات زیادی به آن بیفزایید.
۳. به لحاظ بودجه با محدودیت مواجه نیستید و هزینه هاست و سرور برایتان اهمیتی ندارد و تنها به قدرتمندی سرور میزبان از همان ابتدای کار فکر میکنید.
در مواقعی هم کسب و کارتان گسترش پیدا میکند و حتی اگر به لحاظ بودجه، با محدودیت روبهرو باشید به دلیل افزایش تعداد بازدیدکنندگان سایت، ناچار به خرید سرور اختصاصی هستید.
انتخاب سرور هاستینگ
کمپانی HPE به عنوان یکی از تولیدکنندگان برتر سرور در سراسر جهان، تعداد زیادی سرور مناسب هاستینگ که در دیتاسنتر هاستینگ قرار میگیرند، نیز به بازار معرفی کرده است. به طور کلی سرورهای تولیدی کمپانی HPE به عنوان سرور مناسب هاستینگ با استفاده گسترده در سطح جهان، در سه دسته زیر قرار می گیرند:
- سرورهای رکمونت (Servers Rackmount)
- سرورهای تیغهای (Blade Servers)
- سرورهای سینرجی (Synergy Servers)
با توجه به طراحی اختصاصی سرورهای رکمونت برای نصب در رک و مراکز داده (Data center) و استقبال گسترده از آن در سراسر جهان و به خصوص ایران، به طور اختصاصی تعدادی از این سرورها را با کانفیگ مناسب سرور هاستینگ بررسی میکنیم. پرکاربردترین سرور هاستینگ (سرور میزبان وب) سری رکمونت، سرورهای سری پرولیانت مدل DL380 و DL360 است که در نسلهای مختلف به خصوص نسل هشتم، نهم و دهم در سراسر جهان استفاده میشود. خوشبختانه HPE برای ارائه خدمات میزبانی وب، با طراحی و عرضه مدلهای مختلفی که از سرور رکمونت و نیز با ارائه طیف وسیعی از سختافزارها از جمله هارد، رم، سیپییو سرور با ظرفیتهای مختلف، برای کاربران خود این امکان را فراهم کرده است که با بودجهای که در اختیار دارند بتوانند با توجه به نیاز خود، سرور مناسب هاستینگ با کانفیگ مناسب خود را تهیه کنند و قادر باشند هزینههای مربوط به نگهداری از آن را تأمین کنند.
پیشنهاد تعدادی سرور مناسب برای هاستینگ
سرورهای پیشنهادی زیر از پرکاربردترین سرورهای رکمونت اچپی (HPE ProLiant Rackmount Servers) در موزه میزبانی وب به شمار میآیند:
سرورهای نسل دهم اچپی (HPE G10 Servers):
- HPE ProLiant DL380 G10
- HPE ProLiant DL360 G10
- HPE ProLiant DL180 G10
- HPE ProLiant DL20 G10
سرورهای نسل نهم اچپی (HPE G9 Servers):
- HPE ProLiant DL380 G9
- HPE ProLiant DL360 G9
- HPE ProLiant DL180 G9
- HPE ProLiant DL160 G9
- HPE ProLiant DL120 G9
- HPE ProLiant DL80 G9
- HPE ProLiant DL20 G9
سرورهای نسل هشتم اچپی (HPE G8 Servers):
- HPE ProLiant DL380 G8
- HPE ProLiant DL360 G8
بعد از انتخاب و خرید سرور مناسب هاستینگ، نوبت به پیکربندی (کانفیگ) سرورها با قطعات آن میرسد که در ادامه تعدادی از سیپییوها، هارد و رمهای پرمصرف هر کدام از نسلهای سرور رکمونت اچپی در حوزه هاستینگ خدمتتان معرفی میگردد. در نهایت سرور هاستینگ شما با قطعاتی که شما با توجه به نیاز کسب و کاری و بودجه خود انتخاب میکنید، کانفیگ خواهد شد.
معرفی پرکاربردترین پردازنده (CPU) در حوزه میزبانی وب (Hosting):
پردازندههای نسل دهم سرورهای اچپی (HPE G10 Servers Processor) در حوزه هاستینگ:
- Intel Xeon Gold 6248R
- Intel Xeon Gold 5218
- Intel Xeon Silver 4216
- Intel Xeon Silver 4214
- Intel Xeon Silver 4210
پردازندههای نسل نهم سرورهای اچپی (HPE G9 Servers Processor) در حوزه میزبانی وب:
- Intel Xeon E5-2699v4
- Intel Xeon E5-2695v4
- Intel Xeon E5-2690v4
- Intel Xeon E5-2680v4
- Intel Xeon E5-2650v4
- Intel Xeon E5-2699v3
- Intel Xeon E5-2695v3
- Intel Xeon E5-2690v3
- Intel Xeon E5-2680v3
- Intel Xeon E5-2650v3
- Intel Xeon E5-2620v3
پردازندههای نسل هشتم سرورهای اچپی (HPE G8 Servers Processor) در حوزه هاستینگ:
- Intel Xeon E5-2697v2
- Intel Xeon E5-2690v2
- Intel Xeon E5-2680v2
- Intel Xeon E5-2667v2
- Intel Xeon E5-2650v2
- Intel Xeon E5-2620v2
به طور کلی زمانی که میخواهید یک سرور مناسب هاستینگ انتخاب کنید باید بدانید که به چه میزان CPU نیاز دارید؟ نکات زیر را در انتخاب پردازنده سرور HP در نظر داشته باشید:
- سیپییو سرور از چه فرکانسی برخوردار است؟
- سیپییو سرور انتخابی شما دارای چه تعداد هسته فیزیکی است؟
- هستههای مجازی سیپی یو سرور چند تاست؟
- سیپییو سرور از چه میزان حافظه پنهان (Cache) لایه سوم بهرهمند است؟
برای این که سروری را برای هاستینگ انتخاب کنید که هم پاسخگوی نیازهای فعلی کسب و کارشما باشد و هم از قابلیت ارتقا با رشد کسب و کار شما، برخوردار باشد. اگر اطلاعات خود را در ارتباط با نیازهای خود و نیز سرور مناسب هاستینگ بالا ببرید، میتوانید بهترین انتخاب را در میان سرورهای اچپی برای حوزه میزبانی وب خود داشته باشید. روی کمک همکاران ما در ساپراصنعت میتوانید حساب کنید!
بعد از انتخاب CPUسرور مناسب هاستینگ، زمان آن رسیده است که به بررسی رمهای سرور اچپی در حوزه هاستینگ در نسلهای هشتم، نهم و دهم بپردازیم.
در ارتباط با رم سرور، مقدار کلی حافظه رم ملاک انتخاب است که از این نظر سرورهای رکونت کاملاً میتوانند نیازهای کسب و کاری شما را مرتفع نمایند. نکته دیگری که میبایست مدنظر داشته باشید سرعت رم است.
حداکثر حافظه رم که در سرورهای HP مدل رکمونت در سری 100 و 300 پشتیبانی میشود، عبارتند از:
- سرورهای اچپی نسل دهم (RDIMM) 548 ترابایت
- سرورهای اچپی نسل نهم (RDIMM) 768 گیگابایت
- سرورهای اچپی نسل هشتم (RDIMM) 348گیگابایت
حداکثر سرعت رم که در سرورهای HP مدل رکمونت ارائه میشود، عبارتند از:
- سرورهای نسل دهم اچپی DDR4-2933(MT/s)
- سرورهای نسل نهم اچپی DDR4-2400(MT/s)
- سرورهای نسل هشتم اچپی DDR3-1866(MT/s)
انتخاب بعدی به هاردسرور هاستینگ مربوط میشود. هاردهای HDD و SSD چه مقدار ظرفیت ذخیرهسازی سرور ارائه میدهند؟ در ادامه به این سؤال پاسخ خواهیم داد. کمپانی HPE سرورهای خود را با قابلیت پشتیبانی از منابع ذخیرهسازی Enterprise در انواع SAS و SATA با ظرفیتهای گوناگون عرضه کرده است و همین گوناگونی مدلها، دست کاربران را در انتخاب هارد باز گذاشته است. بالاترین سرعت SSDهای سرور در نسل جدید سرورهای HPE با انتخاب سری حافظههای NVMe در دسترس خواهد بود. در انتخاب سختافزارهای سرور مناسب هاستینگ به کارت شبکه آن نیز توجه داشته باشید. کارت شبکه اچپی (HPE Network Adapter) در مدلهای مختلفی عرضه شده است اما پرمصرفترین کارت شبکه HP در حوزه میزبانی وب (Hosting) به طور معمول کارت شبکه 10Gb/s است که اگر در مواقعی با توجه به نیاز کسب و کاری خود سرعت بالاتری برای کارت شبکه مدنظر داشته باشید میبایست هزینه بسیار بالاتری برای تأمین کارت شبکه پرداخت نمایید.
نکات قابل توجه در انتخاب سرور مناسب هاستینگ :
- در هنگام انتخاب هاردسرور تنها به نیازهای حال حاضر سازمان توجه نکنید. بلکه نیازهای آینده با فرض رشد کب و کار خود را نیز در نظر بگیرید و ظرفیت هارد سرور موردنیاز خود را به طور حدودی بسنجید و با توجه به آن ظرفیت هاردسرور را انتخاب کنید. این کار کمک بسیار زیادی در کاهش چشمگیر هزینه خرید سرور و نیز هزینههای مربوط به پشتیبانی و نگهداری آن میکند.
- در نظر داشته باشید که بسیاری مواقع عملکرد دو سیپییو با قابلیتهای متوسط، در مقایسه با عملکرد یک سیپییو با قابلیتهای بالاتر، کمتر است.
نکات زیر را در انتخاب یک شرکت هاست مناسب در نظر داشته باشید:
- خدمات هاست را با چه قیمتی ارائه میدهد؟
- پشتیبانی هاست این شرکت از چه کیفیتی برخوردار است؟
- سابقه شرکت را خوب بررسی کنید.
- هاستهای این شرکت از قدرت نرمافزاری و سختافزاری لازم و کافی برخوردارند؟
اگر در انتخاب سرور مناسب هاستینگ بیدقت باشید و هاست مناسبی را انتخاب نکنید، ضربههای بسیار سختی به کسب و کار آنلاین شما وارد میشود. اگر اطلاعات شما در مورد پیشنیازهای انتخاب هاست و فضای مناسب میزبانی وب کافی نباشد و شرکت هاستینگ نامناسبی انتخاب کنید، سایت شما هرلحظه با خطر بالانیامدن روبهروست و هر لحظه احتمال دارد اطلاعات پاک شود و حتی سایت برای همیشه از دسترس خارج شود. این انتخاب روی دیگری نیز دارد. اگر در انتخاب سرور هاستینگ دقت کنید و انرژی و وقت و هزینه لازم را صرف کنید تا بهترین سرور هاستینگ و بهترین شرکت ارائه دهنده هاست و خدمات میزیانی وب را انتخاب کنید در این صورت همین ابتدای کار نسبت به رقبای خود چندین گام بلند جلوتر خواهید بود زیرا سایت شما بازدیدکنندگان بیشتری را به خود جذب میکند. برایاینکه در این انتخاب موفق عمل کنید، توجه داشته باشید که از ارائهدهندگان معتبر، هاست (فضای میزبانی وب) موردنیاز خود را تأمین کنید تا از نظر کیفیت، پایداری، سرعت و نیز امنیت، ضمانت شده باشد.
در این مطلب تلاش کردیم با معرفی تعدادی از پرکاربردترین مدلهای سرور مناسب هاستینگ، به شما در خرید سرور مناسب در حوزه میزبانی وب یاری برسانیم. شما میتوانید برای دریافت راهنماییهای بیشتر در خرید سرور با قابلیت بالا و کانفیگ مناسب سرور هاستینگ با بودجه موردنظر خود، با کارشناسان مجرب و آموزشدیده ما در بخش فنی ساپراصنعت از طریق شماره تلفن 02176871880 در تماس باشید.