یکی از روشهایی که برای شبکه کردن کامپیوترها با یکدیگر وجود دارد، شبکه کردن کامپیوتر با استفاده از سوئیچ است. شبکه کردن کامپیوترها با سوئیچ و نیز برقراری ارتباط از طریق کابل شبکه صورت میگیرد. پیش از آنکه کابلکشی شبکه را شروع کنید، از نصب کارت شبکه روی کامپیوترها اطمینان حاصل نمایید. زیرا در صورتی که کامپیوترها فاقد کارت شبکه باشند، ارتباط بین کامپیوترها قطع میشود. استاندارد کابلکشی که استفاده میکنید، کاملاً به کاربرد و نوع توپولوژی که برای ایجاد شبکه در نظر دارید، وابسته است و میتواند تغییر کند. اما در کل اتصال دو کامپیوتر از طریق کابلهای کراس اور (Crossover) انجام میشود. شبکهکردن کامپیوترها با استفاده از سوئيچ از طریق اتصال دستگاهها به سوئیچ از طریق کابلکشی مستقیم (Straight) انجام میشود.
انجام کابلکشی و شبکهکردن کامپیوتر با سوئیچ نیازمند تخصص و دانش کافی است. در این مطلب سعی داریم مراحل شبکهکردن چند کامپیوتر با سوئیچ را آموزش دهیم.
آموزش مراحل شبکه کردن کامپیوتر از طریق سوئیچ
بعد از اینکه مراحل فیزیکی برای شبکه کردن کامپیوترها با استفاده از سوئیچ از طریق کابل انجام شد، از طریق Control Panel، تنظیمات مربوط را انجام میدهیم. وارد قسمت Network and Sharing شوید و بعد از انتخاب Local Area Connection، از قسمت Properties در پنجره باز شده گزینه Internet Protocol ver4 را انتخاب نمایید. مراحل نرمافزاری شبکهکردن، از جمله تنظیم IP، ایجاد اتصال چندکامپیوتر و … میبایست در این مرحله انجام شود. در این مرحله چنانچه به جز کامپیوترهای موردنظر، نیاز دارید مودم یا دستگاه چاپگری با پورت RJ45 نیز به شبکه وصل کنید، میتوانید این اتصال را به صورت مستقیم انجام دهید و از شبکه آدرس IPدریافت نمایید.
راه اندازی شبکه با استفاده از سوئیچ برای چه شبکهای مناسب است؟
در مواقعی که تعداد کامپیوترها بسیار کم باشد از جمله شبکه خانگی یا شبکهای که بین دو دستگاه ایجاد میشود، نیازی به استفاده از سوئیچ نیست و شبکه کردن دستگاهها به شیوههای سادهتری انجام میشود. در این شرایط ارتباط بین دو کامپیوتر از طریق مودم یا کابل LAN انجام میشود و شبکه شکل میگیرد. اتصال از طریق کابل LAN، سادهترین نوع شبکه برای برقراری ارتباط دو سیستم است و شیوهای است که به طور معمول برای انجام فرایندهای ساده از جمله انتقال دیتا،ارسال و دریافت پیام و … به کار برده میشود. توجه داشته باشید که در یک شبکه خانگی، مودم میتواند ایفاگر نقش سوئیچ باشد و زیرساخت شبکه با مودم، کارت شبکه و کابل شبکه Straight شکل میگیرد و بعد از آن میتوانید به پیادهسازی تنظیمات شبکه در سیستم خود بپردازید. برای ایجاد شبکه به این شکل از نظر فیزیکی و سختافزاری کار سختی پیش رو ندارید اما لازم است به لحاظ نرمافزاری به نکات بسیار مهم زیر توجه داشته باشید:
- در هنگام انجام تنظیمات نرمافزاری در قسمت IP، شماره IPهای وارد شده میبایست در محدوده IP مودم شما باشد.
- در تنظیمات IP Vesion4 قسمت Default Gateway، میبایست IP مودم خود که به طور معمول محدود آن به شکل 168.1.1 است، را وارد نمایید.
- برای اینکه فرایند شبکهکردن به طور صحیح انجام شود، لازم است که آنتیویروس و فایروال در هر دو سیستم غیرفعال شود.
فرایند شبکه کردن کامپیوتر با استفاده از سوئیچ در ADSL
یکی از مهمترین تجهیزات در شبکهکردن کامپیوتر با استفاده از سوئیچ، مودم ADSLاست. در فرایند شبکه کردن با استفاده از مودم ADSL به نکات بسیار مهم زیر توجه کنید:
- میبایست از یک مودم مناسب همراه با کارت شبکه و کابل Straight استفاده کنید.
- اتصال سیستمها و سرور اصلی به مودم، به سوئیچ نیاز دارید.
- در این جا هم میبایست به نکاتی که در مراحل ذکرشده در بالا برای اختصاص IP، هنگام انجام تنظیمات نرمافزاری شبکه در ویندوز توجه نمایید.
نکات ضروری در راه اندازی شبکه با استفاده از سوئیچ
- در زمانی که آدرس IP را تعیین میکنید، اگر IP کامپیوتر اول 168.1.10 باشد، IP کامپیوترهای دیگر میبایست در محدوده 192/168/1/x در نظرگرفته شود که x عددی بین 1 تا 254 است. در ضمن توجه داشته باشید که هر کامپیوتر دارای IP منحصر به فرد باشد.
- در قسمت Computer Name اسامی متفاوتی را برای کامپیوترها مشخص کنید و سیستمهارا در یک Workgroup قرار دهید.
- وجود علامت ضربدر قرمز روی کارت شبکه، به معنای عدم تنظیم و پیادهسازی درست کامپیوتر به لحاظ کابلی و سختافزاری است.
- وجود علامت تعجب زرد در زمان شبکه کردن کامپیوتر، نشاندهنده وجود مشکل در تنظیمات شبکه است.
با رعایت نکات فوق و انجام درست مراحل، میتوانید چند کامپیوتر را با استفاده از سوئیچ، شبکه نمایید.
برای دریافت راهنمایی و مشاوره خرید فورتی سوئیچ و استعلام قیمت سوئیچ سیسکو میتوانید با کارشناسان ساپراصنعت در ارتباط باشید.