مقالات

آینده فایروال‌ها از دیدگاه Fortinet

از دید شرکت Fortinet آینده فایروال‌ها در حوزه امنیت شبکه و دفاع در برابر تهدیدات سایبری بسیار مهم است. شرکت Fortinet به عنوان یکی از شرکت‌های پیشرو در ارائه راهکارهای امنیتی، تکنولوژی‌های مبتنی بر نظریات پیشرفته را برای مقابله با حملات سایبری و محافظت از شبکه‌ها(LAN , Wan)  و سیستم‌ها (Endpoints) ارائه می‌دهد.

NGFWها یا فایروال‌های نسل بعدی :

فایروال‌های نسل بعدی (NGFW) امروزی می‌توانند از تمام حوزه‌های سازمانی محافظت کنند، یکی از این ویژگی‌ها شناسایی حملات در لایه‌های مختلف شبکه است، همچنین می‌توانند برنامه‌های لایه 7 را فیلتر و پیوست‌ها و لینک‌های مخرب را مسدود کنند، تهدیدات شناخته شده و آسیب‌پذیری‌های شبکه را شناسایی کنند و اصلاحیه‌های لازم را اعمال کنند. ویژگی منحصربه فرد دیگر NGFW‌ها جلوگیری از حملات DDoS است و هم‌چنین امکان فیلتر وب در اینترنت مستقیم را فراهم می‌کنند.

NGFW‌ها در حال تکامل نیستند، در ادامه برخی از پیش بینی‌ها برای آینده فایروال‌ها از دیدگاه Fortinet را بررسی می‌کنیم.

1.     The Spread of Convergence

 

همگرایی برای کاهش پیچیدگی امنیت سایبری مهم است زیرا شبکه و زیرساخت امنیتی آن را در یک لایه جمع می‌کند. پیش بینی می‌شود که همگرایی شبکه و امینت به حوزه‌های بیشتری گسترش یابد. امروزه، همگرایی با تکنولوژی SASE اتفاق می‌افتد، همگرایی نیز در قالب‌های مختلف اتفاق می‌افتد، اکنون همگرایی امنیتی در دستگاه‌ها، ماشین‌های مجازی، سرویس‌های ارائه‌شده توسط ابر و کانتینرها نیز اتفاق می‌افتد.  همگرایی از طریق استفاده از یک سیستم عامل واحد، یکپارچه‌سازی و اتوماسیون را تسهیل می‌کند، کارایی عملیاتی و ثبات امنیتی را بدون توجه به اینکه کاربران یا برنامه‌ها در کجا توزیع شده‌اند، بهبود می‌بخشد. ادغام بین فناوری‌های مختلف امنیتی به آن‌ها اجازه می‌دهد تا به طور مشترک عمل کنند. و اتوماسیون از هوش داخلی استفاده می‌کند که ادغام راه حل‌های مختلف را قادر می‌سازد تا با هماهنگ کردن همه منابع موجود، تهدیدها را به طور فعال شناسایی کنند و به آن‌ها پاسخ دهند.

2.    Hybrid Work Continues to Grow

 

کار از راه دور و کار هیبریدی افزایش می‌یابد و جنایتکاران سایبری همچنان روی این سطح حمله‌ها تمرکز خواهند کرد. طبق برآورد گارتنر، تا پایان سال، 48% از کارکنان دانشی جهان به صورت هیبریدی یا کاملاً از راه دور خواهند بود. کار هیبریدی اکنون عمومی است و برای پاسخ به این تغییر در نیروی کار و چشم‌انداز تهدید، شرکت‌ها باید به رویکرد “کار از هر جایی” (WFA) در امنیت خود پیش روند و راه‌حل‌هایی را پیاده‌سازی کنند که قادر به دنبال کردن، فعال‌سازی و حفاظت کاربران در هر مکانی باشند. یک رویکرد کلی صفر اعتماد به شبکه دسترسی (ZTNA) با سیاست و محتوا و SASE یکپارچه که شامل امنیت NGFW در محل و امنیت ارائه شده از طریق ابر، مهم‌تر خواهد شد. فرماندهی یکپارچه برای امنیت در محل، ابر و امنیت از راه دور نیاز به اداره متحد دارد.

3.   Network Modernization Goes Further

 

به‌روزرسانی شبکه به عنوان یک نیاز جدید در سازمان‌ها خواهد بود. به عنوان مثال، استفاده از فناوری 5G در مواردی مانند کارخانه‌ها عملیات پهپادی افزایش یافته است. برای ارائه تجربه کاربر بهتر، سازمان‌ها به سرمایه‌گذاری در فناوری‌های مدرن شبکه مانند SD-WAN و5G  ادامه خواهند داد تا دسترسی سریع‌تری به شبکه‌های محلی فراهم کنند و در عین حال دسترسی مستقیم به برنامه‌های چند ابرنرم‌افزار به صورت مستقیم از اینترنت (LAN/WLAN) فراهم کنند. امنیت نباید به عنوان یک امر بعدی در نظر گرفته شود؛ راهکارهای امنیتی که به خوبی با یکدیگر یا شبکه پایه به هم پیوسته نیستند، تقریباً همواره منجر به خطر امنیتی و کاهش امنیتی می‌شوند هنگامی که سطح حمله توسعه و تطبیق می‌یابد. عملیات فناوری اطلاعات به رویکردی مبتنی بر خودکارسازی نیازمندی دارد که عملیات را ساده‌تر کند و امکان نظارت دیجیتالی از انتها به انتها را در کاربران، شبکه‌ها، دستگاه‌ها و برنامه‌ها برای شناسایی ناهنجاری‌ها فراهم سازد.

4.    Performance Takes Center Stage

همان‌طور که سازمان‌ها در زمینه شبکه و امنیت همگرا می‌شوند، دستگاه‌های جداگانه به یک راه‌حل یکپارچه تلفیق می‌شوند. به عنوان مثال، یک NGFW معمولی اکنون ممکن است به آن تجهیز شده باشد، SD-WAN، کنترل کننده Wi-Fi برای SD-Branch، کنترل کننده اترنت و قابلیت اعتماد صفر. در عین حال، دستگاه‌های امنیتی نباید به عنوان یک محدودیت عملکردی در یک معماری شبکه و امنیت تبدیل شوند و یا قابلیت دید، تجربه کاربری یا امنیت را به خطر اندازند. ترکیبی از ASICهای ساخته شده به منظور استفاده خاص، شبکه‌های ارائه شده از طریق ابر برای SASE و امنیت به عنوان سرویس ارائه شده از طریق ابر به طور طبیعی، امکان گسترش تجربه کاربری برتر و هماهنگی حفاظت در برابر تهدید در تمام لبه‌های شبکه را فراهم می‌کند.

5.    Increased Demand for Hybrid Mesh Firewalls

یک دیواره آتش هیبریدی مش (HMF) عبارتی جدید برای یک پلتفرم امنیتی یکپارچه است که در انواع مختلف شامل دستگاه‌ها، ماشین‌های مجازی، دیواره‌های ابر محلی و دیواره به عنوان سرویس (FWaaS  ) در دسترس است. با ادامه رشد محیط‌های هیبریدی، سازمان‌ها تأکید بیشتری بر فایروال‌ها قرار خواهند داد که بدون در نظر گرفتن مکان فیزیکی آن‌ها، شامل ابر، با یکدیگر همکاری می‌کنند. در واقع، گارتنر در گزارش Magic Quadrant جدیدتر خود در مورد دیواره‌های شبکه می‌گوید: تا سال 2026، بیش از 60% از سازمان‌ها بیش از یک نوع نصب دیواره خواهند داشت، که این موضوع باعث اتخاذ دیواره‌های آتش هیبریدی مش می‌شود. دیواره‌های آتش هیبریدی مش شامل امنیت قدرت گرفته از هوش مصنوعی/یادگیری ماشین برای شناسایی و طبقه‌بندی برنامه‌ها، آدرس‌های وب، کاربران، دستگاه‌ها، بدافزارها و موارد دیگر است و در عین حال اجرای خودکار سیاست‌ها را در سراسر دامنه‌ها تسهیل می‌کند. هوش مصنوعی/یادگیری ماشین در اساس اتوماسیون دیواره آتش هیبریدی مش به کاهش میزان کار دستی در حفاظت از فناوری اطلاعات سازمان کمک می‌کند.

تحولات قابل پیش بینی در آینده فایروال‌ها

  • یکی از تحولاتی که در آینده فایروال‌ها قابل پیش بینی است، استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی است. فایروال‌های هوشمند قادر به تشخیص و جلوگیری از حملات سایبری پیچیده و پیشرفته تر هستند. این فناوری‌ها قادر به تحلیل الگوهای عادی و غیر عادی در رفتار شبکه‌ها(LAN , Wan) و سیستم‌ها (Endpoints) هستند و در صورت تشخیص هر گونه تهدید، عملکردی خودکار را به اجرا در می‌آورند. همچنین هوش مصنوعی در جلوگیری از حملات Zero-Day می‌تواند عملکرد کامل‌تری داشته باشد.
  • یکی دیگر از تحولاتی که در آینده می‌توان انتظار داشت، استفاده از فایروال ابری (Cloud-based Firewall) است، این نوع فایروال به صورت متمرکز و مبتنی بر ابر در مراکز داده‌ای قرار دارند که قادر به پردازش حجم بالایی از داده‌ها و ترافیک شبکه هستند. با استفاده از این فناوری، بخش عمده‌ای از بار پردازشی و مدیریتی که در شبکه‌ها قرار دارد به سمت سرویس ابری منتقل می‌شود و این امکان را فراهم می‌کند که فایروال‌ها بهترین عملکرد را ارائه دهند و سرعت و بهره‌وری بیشتری در مقابله با حملات سایبری داشته باشند.

در این مطلب ضمن بررسی فایروال‌های نسل بعدی، تعدادی از تحولات قابل پیش بینی در آینده فایروال‌ها را بررسی کردیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *